U zocht op:
  • Recepten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken
  • Producten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken

Mallorcaanse groentenschotel met gratins

40 min bereidingstijd
20-25 min in de oven

Wat heb ik nodig:

personen
  • 1 verpakking Aviko Gratins met Tijm en Rozemarijn (4 stuks)
  • 2 smalle aubergines
  • 1 courgette
  • 8 el olijfolie
  • 2 tenen knoflook
  • 500 g Tomàtiga de Ramallet of pruimtomaten
  • ½ tl gerookt paprikapoeder
  • 2 takjes tijm of peterselie
  • Staafmixer

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor tot 220 ºC. Leg de gratins op de bakplaat. Snijd de aubergines en courgette in dunne plakjes.
  • Bak de gratins in de voorverwarmde oven in 20-25 minuten goudbruin en gaar.
  • Verhit in twee ruime koekenpannen steeds een beetje olijfolie. Bak de plakjes aubergine en courgette in 2 minuten per kant bruin en gaar. Leg ze op een schaal. Bak zo ook de rest van de groenten.
  • Hak intussen de knoflook fijn en snijd de tomaten in blokjes. Fruit de knoflook in het bakvet van de groenten. Voeg de tomaat en 75-100 ml water extra toe en smoor de tomaten in 10-15 minuten gaar en zacht.
  • Pureer de tomatensaus eventueel met de staafmixer tot een gladde saus en breng op smaak met gerookt paprikapoeder, zout en peper.
  • Laat 5 minuten zachtjes inkoken.
  • Zet de gratins op een schaal. Maak rond de gratins lagen van de aubergine en de courgette. Schep de tomatensaus erover en ris de tijm erboven of bestrooi met fijngehakte peterselie.

Benodigd product

Voedingswaarden per persoon

  • 715 kcal
  • 59 g vet waarvan 19 g verzadigd
  • 32 g koolhydraten
  • 10 g eiwit
  • 8 g vezels
  • 1,3 g zout

Print dit recept Deel dit recept Omrekentool naar aantal personen Iemand uitnodigen